Työpaikkakiusaamista tapahtuu eri ihmisille monin eri tavoin. Se voi tulla seksuaalisen häirinnän, sukupuoleen perustuvan syrjinnän, pilkan, huhujen tai pelottelutekijän käytön muodossa. Monta kertaa auktoriteettiasemassa, kuten esimiehessä tai esimiehessä, voi käyttää asemaansa väärin ahdistelemalla työntekijää ajattelemalla, että he voivat päästä pälkähästä kärsimättä seurauksista.

Työpaikkakiusaaminen on vakava ongelma

Jos olet työpaikkakiusaamisen uhri, sinulla on velvollisuus ja oikeus ilmoittaa häirinnästä esimiehillesi. Työpaikkakiusaamista tapahtuu eri ihmisille monin eri tavoin. Se voi tulla seksuaalisen häirinnän, sukupuoleen perustuvan syrjinnän, pilkan, huhujen tai pelottelutekijän käytön muodossa. Työpaikkakiusaaminen voi tulla vain yhdestä henkilöstä, tai pahimmissa tapauksissa häirinnän voi aiheuttaa useampi kuin yksi henkilö. Monta kertaa auktoriteettiasemassa, kuten esimiehessä tai esimiehessä, voi käyttää asemaansa väärin ahdistelemalla työntekijää ajattelemalla, että he voivat päästä pälkähästä kärsimättä seurauksista. Hyvä uutinen on, että jos olet joutunut tällaiseen kiusaamiseen toimistossasi, voit ryhtyä moniin toimiin saadaksesi ansaitsemasi oikeuden ja varmistaaksesi, että jatkat työtä, joka tuntuu intohimoiselta.

Jos ahdistelu tulee vain yksi henkilö ja tunnet olosi tarpeeksi mukavaksi ja turvalliseksi heidän kanssaan, yritä kohdata heidät kiusaamisesta, kysymällä heiltä, miksi heillä on tällainen ongelma kanssasi ja mitä voit molemmat tehdä tilanteen helpottamiseksi. Jos sinulla on toimistossasi uskottu, joka on tietoinen häirinnästä, saatat haluta heidät sinne keskustelun aikana tarjoamaan moraalista tukea ja suojelemaan sinua, jos asiat kärjistyvät tai menevät käsistä. Jos esimiehesi on se, joka häiritsee, älä yritä kohdata heitä.

Työpaikkakiusaaminen

He ovat auktoriteettiasemassa ja voivat käyttää tätä valtaa irtisanoakseen sinut tarpeettomasti. On viisainta mennä suoraan henkilöstöosastollesi tai esimiehesi pomolle tekemään valitus ja saada neuvoja siitä, mitä heidän mielestään sinun pitäisi tehdä tilanteelle. Varmista, että sinulla on riittävästi todisteita väitteiden tueksi, koska voit epäilemättä varmistaa, että esimiehesi tai työtoverisi kieltää välittömästi häirinnän koskaan.

Pysykää vakaumuksianne pystyssä ja vahvoina tietäen, ettette tehneet mitään väärää ja että olette uhri tässä skenaariossa, ei toisin päin. Viestin lähettäminen siitä, että työpaikkakiusaamista ei suvaita, lähettää muille yrityksen sisällä selkeän viestin siitä, että tällaista käytöstä ei voida hyväksyä.